Den teologiske Aftenhøjskole

DEN TEOLOGISKE AFTENHØJSKOLE i Tulstrup Præstegård i samarbejde med Folkeuniversitetet i Ry - 2017

Reformationen og Martin Luther

Den 31. oktober 2017 er det 500 år siden Luthers berømte 95 teser mod afladshandelen blev slået op på kirkedøren i Slotskirken i Wittenberg. Det blev begyndelsen på reformationen. I 2017 har reformationen med andre ord 500 års jubilæum. Det vil blive fejret overalt i den protestantiske verden, og det vil også blive markeret og fejret her hos os lokalt – bl.a. i Den teologiske Aftenhøjskole i Tulstrup Præstegård.

Også Folkeuniversitetet i Danmark vil markere reformationsjubilæet og gøre det til et overordnet tema i 2017. Formanden for Folkeuniversitetet i Ry, Flemming Simonsen, Jaungyde, spurgte i den forbindelse, om vi kunne etablere et samarbejde, og det sagde jeg ja tak til.

Flemming Simonsen og undertegnede har nu på Folkeuniversitets og Den teologiske Aftenshøjskoles vegne lavet nedenstående program under overskriften Reformationen og Martin Luther.

Alle er velkomne til at være med. Man kan komme til et enkelt eller til alle foredragene, som man måtte ønske det. Der er gratis adgang, inklusiv kaffe og kage.

Erik Bredmose

REFORMATIONEN OG MARTIN LUTHER

I anledning af reformationsjubilæet i 2017 - Foredragsrække i Tulstrup Præstegård

Onsdag 11. januar. Erik Bredmose: ”Vi er alle præster for Vorherre” Punktnedslag i Luthers opgør med pavekirken. Desuden optakt til foredragsrækken.

Onsdag 25. januar. Bo Kristian Holm: ”Luthers liv og lære”

Onsdag 8. februar. Flemming Houe: ”Reformationen – den vigtigste begivenhed i Europas historie”

Onsdag 22. februar. Hans Jørgen Lundager Jensen: ”Grundtvig og reformationens blindgyde”

Onsdag 15. marts. Steffen Heiberg: ”Reformation, modreformation og sekularisering”